Meny Stäng

Tar du hand om ditt kontor?

ta hand om ditt kontor

Jobbar du på kontor? Är du kanske den som är ansvarig för kontoret? I så fall har du full koll på hur mycket som faktiskt krävs för att den här typen av arbetsplats ska hållas i gott skick. Ett kontor är visserligen inte någon industrilokal där det krävs lyftutrustningar eller annat som hör till en industri, men det är fortfarande en plats där det krävs såväl underhåll som utrustning. Arbetet flyter inte på utan att någon ser till att rätt tjänster och rätt produkter köps in, något som många lätt glömmer bort.

Ladda upp med nödvändigt kontorsmaterial

Oavsett om du arbetar från ett hemmakontor och bara behöver se till att du har det material du behöver, eller om du är ansvarig för ett större kontor, så behöver du se till att allt nödvändigt kontorsmaterial finns där. Det effektivaste sättet att lösa detta på, är att hitta en bra partner som du kan beställa kontorsmaterial från. Ett sådant exempel är DocuPartner som kan leverera allt du behöver till kontoret till ett bra pris. Leveranstiderna är korta, vilket gör att du slipper planera alltför långt i förväg. Detta är något som uppskattas på väldigt många kontor. Oavsett om du behöver papper till skrivaren, whiteboardtavlor, pennor eller pärmar kan du alltså få det levererat inom några få dagar.

Möjliggör digital signering

När du funderar över vad du behöver köpa in till kontoret tänker du kanske främst på vilka produkter som går åt. Kontorsmaterial är ju trots allt nödvändigt för att arbetet på ett kontor ska flyta på. Det finns dock även andra saker som det kan vara värt att investera i. Det kan till exempel vara väldigt klokt att köpa in en tjänst som möjliggör digital signering. Detta gör att du sparar otroligt mycket tid i det vardagliga arbetet, eftersom du slipper skriva ut alla avtal, skicka i väg dem och vänta på att de ska returneras med påskrift. Med digital signering kan den typen av avtal signeras inom loppet av några minuter. Det blir ett enkelt och smidigt sätt att spara tid, något som brukar uppskattas av båda parter.

Viktigt att trivas på kontoret

Viktigt att trivas på kontoret

Oavsett hur många som arbetar på ett kontor, så är det viktigt att skapa trivsel. Det gäller naturligtvis även om du arbetar ensam från ditt hemmakontor. Frågan är då bara hur man kan åstadkomma trivsel på kontoret? Det finns naturligtvis många sätt, och det gäller att hitta ett sätt som fungerar på det kontor där man arbetar. Något som brukar uppskattas mycket är fruktkorgar. På många kontor har det därför blivit en tradition att beställa fruktkorgar en gång i veckan. Ett annat sätt som uppskattas på många kontor runtom i landet är fredagsfika, med hembakta eller medköpta sötsaker och gott kaffe eller te. Trivsel kan också skapas genom att kontoret inreds på ett hemtrevligt sätt. Du kan till exempel skapa ett varmt och välkomnande intryck med hjälp av tavlor och textilier. Det gäller helt enkelt att fundera över hur du kan förbättra kontoret, och vad som skulle få dig och dina eventuella kollegor att trivas ännu bättre. När du väl har kommit på svaret är det bara att skrida till verket och åstadkomma förändringar.