Meny Stäng

Telefonförsäljare

Många har lite förutfattade meningar om att jobba som telefonförsäljare, och tror att detta är ett hemskt yrke, men så behöver det faktiskt inte vara. Alla telefonförsäljare har nämligen inte tråkiga jobb och låga löner, utan det finns många som jobbar med intressanta projekt och även är duktiga på att sälja. Då är det inte alls konstigt om de även tjänar ganska bra, eftersom delar av lönen brukar vara provisionsbaserad.

Alla telefonförsäljare arbetar inte heller bara tillfälligt med detta, utan det finns faktiskt ganska många som har en fast anställning också. Att jobba som telefonförsäljare behöver därför inte vara osäkert på något vis, men det som skiljer detta yrke från många andra yrken är att man ofta inte behöver några förkunskaper för att få detta jobb. Bara man har rätt personlighet, dvs. inte är rädd för att tala med folk och kanske även är bra på att övertala folk, kan man passa för detta yrke, och då tjäna betydligt mer på jobbet än vad man kan när man jobbar med många andra okvalificerade jobb, så att säga.

telefonförsäljare

Man har dessutom ofta även möjligheten att själv avgöra hur mycket man vill tjäna, baserat på hur mycket och hur hårt man är beredd att jobba. Är det viktigt för dig med en bra inkomst kan du därför bestämma dig för att gå in hårt för detta, och då kan detta mycket väl vara möjligt (beroende på vilket avtal du har med din arbetsgivare så klart), men vet du med dig att du inte vill jobba överdrivet mycket går även det ofta bra.

Annat som kan vara bra att veta om att jobba som telefonförsäljare

De flesta telefonförsäljare jobbar deltid, och inte heller varje dag. Det finns dock de som jobbar heltid också, men detta är mer ovanligt. Vilka arbetstider man har kan dock variera enormt mycket. Vissa arbetsgivare vill mest att man jobbar under helger och kvällar, men det finns även många arbetsgivare i branschen som mestadels vill att man jobbar dagtid.

Denna typ av jobb finns att ansöka om på de flesta håll i landet, även om det finns fler valmöjligheter gällande företag, produkter med mera i storstäderna så klart. Har du alls möjlighet till det rekommenderar vi dock att du försöker satsa på produkter att sälja som du tror på själv. Detta kommer ofta inte bara att göra att du säljer bättre (för det märks ofta på säljaren vad han eller hon tycker om produkten), utan det gör det även lättare att hålla motivationen uppe även i det långa loppet. Tänk även på att ju bättre produkten är, desto lättare kommer det att vara att sälja den. Riktigt bra produkter säljer ju nästan sig själva!

För din egen skull rekommenderar vi även att du läser igenom alla avtal du får av en potentiell arbetsgivare innan du skriver på något och ingår ett anställningsavtal. Tyvärr finns det nämligen vissa företag i branschen som inte erbjuder sina anställda särskilt bra anställningsavtal på olika vis. Lönen kan t.ex. i för hög grad vara provisionsbaserad, det kanske rör sig om en korttidsanställning och så vidare. Givetvis är det upp till var och en att avgöra vad man kan gå med på eller inte som anställd, men det är viktigt att vara medveten om allt som gäller åtminstone, så att man inte blir missnöjd eller besviken när man redan börjat jobba.