Meny Stäng

Tips på hur man kan tjäna extra pengar som ungdom

När man är ung så kan det vara svårare att hitta ett extrajobb i kombination med skolan. Det finns dock en del sätt hur man som ungdom kan tjäna extra pengar. Dessutom får man ofta pengarna snabbt och behöver alltså inte vänta till månaden efter, som man i vanliga fall måste göra om man är anställd via ett företag. Det finns givetvis många företag som anställer ungdomar som söker extrajobb, men ungdomar vill ofta tjäna pengar snabbare och därför finns det andra alternativ. Det är många vuxna som vill hjälpa ungdomar att komma ut i arbetslivet, samt lära dem att tjäna egna pengar och kunna hushålla med dem. Det finns därför olika saker ungdomar kan göra för att just tjäna lite extra pengar som exempelvis att rensa i trädgårdar, rasta hundar och/eller vara barnvakt.

Olika sysslor som kan ge ungdomar extra pengar

Att ställa upp och rensa i människors trädgårdar är mycket uppskattat hos många människor. När arbetet är utfört får ungdomen en slant som de kommit överens om. På detta sätt kan ungdomen rensa i flera personers trädgårdar för att tjäna mer pengar. Jobbet i sig kan vara slitigt och det kan krävas att ungdomen har bra kroppsfysik. Det är dock inget som ställs som krav, men det kan vara bra att tänka på som ungdom.

Ett annat sätt att tjäna extra pengar på är att rasta andras hundar. Många människor som arbetar heltid skulle uppskatta om de får hjälp med hundrastningen ibland. Det som är positivt med hundrastning är att man både kan tjäna pengar och får träffa massvis med hundar. Dessutom kan man rasta flera hundar samtidigt om hundarna kommer överens och kan därmed tjäna lite mer pengar. Man kommer överens om ett pris med respektive hundägare och får ofta betalt efter varje hundrastning.

Att vara barnvakt

Att vara barnvakt kan också generera extra pengar, dock bör man ha en viss vana när man passar barn eftersom det krävs att man är mycket uppmärksam och engagerad. Barn är mycket snabba och det kan ske olyckor om man inte vaksam. Föräldrarna kan också kräva att man har en viss ålder inne vid passning av deras barn. Det är dock ett mycket bra tips om man som ungdom vill tjäna extra pengar. Även i detta fall liksom hundpassning får man ofta betalt efter varje barnpassning.

Hjälpa till med hushållssysslor i hemmet

En del ungdomar kan ha svårt att ta tag i hushållssysslor i hemmet, då kan man som förälder erbjuda en slant till respektive ungdom för att hushållssysslorna ska bli gjorda. Detta motiverar ofta ungdomarna att hjälpa till mer i hushållet och dessutom kan dem tjäna lite extra pengar på det. Det innebär att de lär sig att det är viktigt att ta hand om hushållet samtidigt som de kan tjäna lite pengar på det.