Meny Stäng

Tjäna pengar på att sälja metallskrot

Tjäna pengar på att sälja skrot

Alla har gammal elektronik och andra metallprodukter liggande hemma som aldrig används av olika anledningar. Mycket är gammalt skräp som man inte kommer iväg med, och som bara blir liggandes kvar i olika utrymmen av flera olika anledningar.

Det finns företag runt om i landet som tar emot dina gamla prylar som innehåller metall, och du får betalt för det. Genom att lämna in sitt metallskrot på någon av alla dessa anläggningar lämnar man alltså in sitt gamla skrot, gör ett gott val för miljön och får samtidigt betalt för det!

Så tjänar du pengar på att sälja skrot

Så hur gör man då? Jo, man samlar ihop allt man har liggande som innehåller metaller av olika sorter och slag – och sedan kör man till en anläggning i sitt närområde som tar emot sådant skrot. Man väger in det, och så får man betalt. Vissa företag kan till och med erbjuda sig att hämta ditt metallskrot om du har stora mängder liggande men en del företag kommer även och hämtar även vid små volymer. Dock får man ha i åtanke att dessa företag ofta tar en transportavgift för att hämta upp skrotet. Betalningen får man vanligen endera som expressbetalning eller via faktura. Man får betalt enligt det rådande dagspriset per kilo för den aktuella metallen efter att man separerat metallen från övriga komponenter i skrotet.

Elektronikskrot innehåller guld

Detta får du betalt för

Det metallskrot man kan få betalt för idag är ofta järnskrot, aluminium, koppar (inklusive den koppar som finns i olika elektronik), mässingsskrot (dekorationer, handtag, kranar, ljusstakar, skylar, patronhylsor), rostfritt (bestick, kastruller, bultar, kranar, diskbänkar, syrafast), bly (bilbatteri, båtbatteri, truckbatteri, balansvikter, ammunition, blyköl), elektronik (innehållande kopparkomponenter), blybatteri, kabel och transformatorer. I vissa fall ingår även bilar med alla komponenter som ingår. Vid husrenoveringar kanske man byter ut olika ledningar och rör som sedan behöver återvinnas – sådant kan man också få betalt för. Allt metallskrot värderas per kilo i faktisk metall och efter det dagspris som är för dagen gällande för den aktuella metallen. Koppar är en eftertraktad metall där kilopriset är högt men varierande dag för dag.

Kontakta återvinningsföretag

De olika återvinningsföretagen tar ibland emot olika sorters metallskrot, så var noga med att kontakta det återvinningsföretag du vill sälja ditt skrot till innan du åker dit för att sälja det. Om du vill så kan du välja att sortera bort de extrakomponenter i skrotet som inte är metall för att snabba på processen lite när det kommer till att få det betalt.

Om du vill tjäna lite extra så kan du erbjuda dig att hämta upp metallskrot gratis i ditt närområde för bortforsling. Detta metallskrot säljer du sedan för metallåtervinning hos ett återvinningsföretag som du funnit i en sökmotor online, och sedan kontaktat för att säkerställa att de tar emot just den sorts metallskrot du kommer med. Troligtvis kommer du få en glad överraskning via din sökning online och upptäcka att du har flera återvinningsföretag att vända dig till med metallskrotet som du vill sälja. En del företag tar även emot metall från bilar. Så håll ögon och öron öppna så kan du sälja allt i metall du hittar.