Meny Stäng

Tjäna pengar på fritiden

så kan du tjäna pengar på fritiden

Hur kan man tjäna pengar på fritiden?
Idag finns det många olika sätt att tjäna pengar på fritiden. Ett tips kan såklart vara använda sin lediga fritid man har till att tjäna extra pengar, exempelvis efter skola eller jobb. Nedan följer några tips på vad du kan tjäna pengar på under din fritid.

Det första tipset är att delta i undersökningar online, ett ganska enkelt sätt att tjäna pengar på. För varje undersökning som genomförs framgår det hur mycket man tjänar för just den undersökningen. Idag finns det väldigt många företag runt om oss som är i behov av människor som ska svara på deras undersökningar. Utbetalningen brukar exempelvis ske i form av pengar, biobiljetter eller rabattkuponger. Att notera är att varje undersökning inte ger speciellt mycket betalt så det krävs att man gör väldigt många undersökningar för att det ska anses som en betydande summa som betalas ut.

Att sälja gamla saker eller kläder

Nästa tips är att sälja gamla saker eller kläder som man äger, för vi är nog många som har alldeles för mycket kläder i garderoben som ständigt är orörda eller fulla garderober med saker som man inte längre använder. Börja därmed att gå igenom de saker och kläder som inte längre används och ett tips kan alltid vara att kolla med resten av familjen för att på så vis tjäna lite extra pengar. Sajter som man sedan kan sälja sina tillhörigheter på kan exempelvis vara Tradera eller Blocket. Samtidigt har Facebook idag väldigt många köp och sälj grupper, vilket kan vara ett alternativ.

Ett annat tips på att tjäna pengar på fritiden är att vakta andras husdjur, exempelvis grannens eller kompisens hund. Känner man sig även villig att passa andras husdjur som man inte är bekant med kan exempelvis annonser vara ett alternativ att sätt upp i den lokala matbutiken eller skriva ett inlägg på Facebook och be sina vänner dela inlägget för att få större spridning. En annan form av djurpassning kan vara att erbjuda sig gå ut med andras hundar vid lunch eller när de är på jobbet.

Möjligheten att träna samtidigt som man tjäna extra pengar

Ett ytterligare tips kan vara att bli träningsinstruktör, på något gym som ligger där man bor. Att bli tränare för olika gruppträningar kräver i regel ingen utbildning som en PT exempelvis behöver. Detta innebär att man får träna samtidigt som man tjäna extra pengar. Det skiljer sig alltid från gym till gym, men en del gym bjuder också på medlemskapet om du är tränare, vilket kan bli väldigt förmånligt för dig. Du får både betalt och behöver inte betala månadsavgiften för ditt träningskort.

Ett tips här kan såklart vara att bli tränare för en sport som man själv gillar och eventuellt har lite kännedom kring. Istället för att bli tränare för gruppträningar, så kan man exempelvis bli tränare för ett handbollslag eller fotbollslag. Det medför att man kan förena nytta med nöje och på samma gång tjäna pengar på sin fritid.

Det finns som sagt oerhört många sätt att tjäna pengar på fritiden och tipsen ovan är bara några få av alla som finns här på hemsidan.