Meny Stäng

Tjäna pengar på Youtube

Vad YouTube är vet nog de flesta idag, men alla är inte medvetna om den potential som denna online videokanal innebär när det gäller att tjäna extra pengar. Det finns nämligen många som tjänar pengar på Youtube idag, och vissa av dessa personer tjänar till och med relativt mycket på detta. Och bara du vet hur du ska göra, kan faktiskt även du tjäna pengar på Youtube.

youtube

Så hur gör man egentligen för att göra Youtube till en inkomstkälla?

Några metoder som kan fungera är bland annat:

 • Att sälja en befintlig produkt
  Och skapa videos som har med denna produkt att göra. Genom en video kan du trots allt berätta mer för tittarna om produkten och övertyga dem om att de bör skaffa den bättre än i text många gånger.
 • Att skicka besökare till andra sajter
  Som då betalar dig för detta, förstås. Detta kallas för affiliatemarknadsföring och förekommer även på andra håll på Internet (så det finns bland annat många bra guider till ämnet som du kan läsa om du inte har så bra koll på fenomenet sedan tidigare), men på Youtube har de flesta relativt lite konkurrens (eller åtminstone färre än på vanliga hemsidor och bloggar i alla fall), vilket kan göra affiliatemarknadsföring där särskilt attraktivt för många.
 • Bli sponsrad av sponsorer som vill visa upp sina varor i videos du lägger upp
  Detta är i regel något man enbart kan göra om man har en väldigt populär Youtube kanal, så med andra ord måste du ha etablerat dig ganska väl redan innan du försöker tjäna pengar på Youtube om du vill testa detta. Dock är detta samtidigt ofta den metod för att tjäna pengar som man kan tjäna mest pengar på, vilket gör att många är intresserade av detta.
 • Att använda Youtube som ett sätt att marknadsföra sig själv på
  Och sedan tjäna pengar utanför Youtube, på olika uppdrag och jobb. Exempel på personer som kan använda sig av denna metod är t.ex. talare, personliga tränare, konsulter och liknande, men givetvis är detta inte något som passar den som inte har något att erbjuda utanför Youtube, utan vill du testa detta bör du ha en etablerad verksamhet utanför Youtube. Sedan använder du dig bara av Youtube för att marknadsföra dig själv, helt enkelt.
 • Att testa något helt annat
  För att tänka utanför ramarna, så att säga är det sätt som, om du lyckas komma på en väl fungerande ide som du är ensam om till en början åtminstone, kommer att bringa in de stora slantarna. Vi kan dessvärre inte ge dig helt nya, superbra idéer här, men är du påhittig och är redo att göra lite research går det absolut att komma på bra riktigt bra metoder som man kan vara helt eller åtminstone relativt ensam om, vilket är det allra bästa.
 • Några avslutande råd

  Du bör inte vara allt för otålig när du vill börja tjäna pengar via Youtube, för detta tar tid, och ju längre tid ju mer man vill tjäna, så var beredd på detta och ge inte upp i första taget. Många blir även överraskade över hur mycket jobb som krävs för att verkligen tjäna större summor via Youtube, så välj inte denna metod för att tjäna extra pengar om du mest gör det för att du tror att det ska vara lätt, för det stämmer inte!