Meny Stäng

Tjäna pengar som jultomte

Jultomtar hör julen till, men för många föräldrar och familjemedlemmar är det svårt att ”vara” jultomte numera, vilket gör att det är allt vanligare att folk hyr in utomstående som agerar jultomtar istället. Om du tycker att du har lite skådespelartalang och gärna skulle vilja göra både barn och vuxna glada, kan ett trevligt extraknäck på just julafton vara att vara jultomte.

Detta extraknäcket skiljer sig förvisso från de flesta andra extraknäck på så vis att man inte kan jobba med detta året runt, utan endast under en enda dag på året, men är man lite smart och bra på att planera kan man tjäna en hel del pengar under denna dag, så att man slipper extraknäcka under en längre tid framöver, så det brukar ändå vara värt det.

jobba som tomte

Att hjälpa andra genom att vara jultomte är ett klassiskt extraknäck. Detta gör att många inte ens försöker skaffa jobb som jultomte, eftersom de tror att det alltid finns någon på orten som redan gjort detta ett bra tag och därmed förmodligen har många trogna kunder och så vidare. Så behöver det dock inte vara, för på många orter finns det ett behov av fler jultomtar än vad det finns folk som kan tänka sig att jobba som detta. Så även om du aldrig jobbat som jultomte på julafton förr, kan det mycket väl vara så att du skulle kunna få kunder om du bara ville! Att få en tomte som delar ut julklappar på julafton är det många som efterfrågar.

Tomteförmedlingar – för dig som vill jobba som tomte

Numera finns det även olika ”tomteförmedlingar” som kan hjälpa dig få tomtejobb om du vill det. Detta underlättar förstås väldigt mycket, för detta betyder att det inte längre är ett måste att leta upp jobben på egen hand. Vill du hitta uppdrag som jultomte på lättast möjliga vis rekommenderar vi därför att du letar upp en sådan tomteförmedling via Internet, och vänder dig till dem, så hjälper de dig med allt det praktiska om de behöver tomtar där just du bor.

Vill du hellre söka efter dessa jobb på ett mer traditionellt sätt kan du även sätta upp annonser lokalt där du bor (om du inte kan tänka dig att resa en bit för att få jobb, åtminstone), och på så vis locka potentiella kunder till att höra av sig till dig istället. Detta är förstås det traditionella sättet att hitta tomtejobb på, utöver att höra sig för i bekantskapskretsen, vilket också kan vara värt att testa.

Du behöver inga särskilda förkunskaper för att kunna jobba som tomte, men givetvis underlättar det om du vet hur tomtar brukar vara, se ut med mera. Har du inte så bra koll på detta kan det därför vara värt att Googla lite gällande detta också.

Allra bäst är det förstås om du har en tomtedräkt att ha på dig när du agerar jultomte, men har du inte det, bör du ändå inte välja bort detta extraknäck, för glöm inte att man numera på de flesta orter faktiskt kan hyra tomtedräkter också, bara för en enda dag och till ett rimligt pris. Vet du inte med säkerhet att du kommer att vilja extraknäcka som tomte varje jul under många år framöver kan detta därför vara ett utmärkt alternativ för dig.