Meny Stäng

Tvätta bilar

Att tvätta bilar är ett klassiskt extraknäck och har varit det redan i decennier. Många har därför sett folk som tvättar bilar i tv-serier och filmer, och det är många som känner någon som tvättat bilar förr. Att göra detta kräver nämligen inga förkunskaper men samtidigt är det ofta så att det är ganska dyrt att lämna in bilen på en biltvätt, så de flesta bilägare är intresserade av alla alternativ som kan anses vara billigare än det för att få bilen ren.

tvätta bilar

Om du också skulle vilja tjäna en extra slant på att tvätta bilar är svårigheterna främst två:

1) Att avgöra vad ett attraktivt pris där just du bor är
För detta varierar nämligen väldigt mycket från ort till ort. På större orter kan man exempelvis räkna med att få betala betydligt mer för en biltvätt än på de mindre orterna, och priserna drivs även upp om det inte finns så mycket konkurrens. Innan du börjar erbjuda andra dina biltvättstjänster är det därför a och o att ta reda på vad andra som erbjuder biltvätt där just du bor tar för detta. Endast på så vis kan du trots allt prissätta just dina tjänster på det mest attraktiva sättet för just din bostadsort.

2) Att nå ut till potentiella kunder
Hur man löser detta varierar ganska mycket beroende på hur påhittig man är och var man bor. Vissa sätter helt enkelt ut annonser om detta i lokaltidningen medan andra bara ställer sig på väl trafikerade platser där många bilägare kan tänkas befinna sig. Att ta sig en lång funderare kring hur man själv tänkt göra för att hitta kunderna är därför väldigt viktigt, och givetvis bör du göra detta i ett så tidigt skede som möjligt, för är detta steg inte genomtänkt kan hela projektet misslyckas.

Fler tips för dig som funderar på att börja tvätta bilar

  • Att även överväga att sälja saker tillsammans med biltvätten, helst då saker som just bilägare kan tänkas vara intresserade av, för det är ju de som kommer att vara din målgrupp.
  • Att ta reda på så mycket du kan om vad som kan gå fel vid biltvätt. Bland annat kan det annars hända att man repar lacken, något du absolut inte vill göra, för då kommer du helt klart inte att få betalt för ditt jobb. Så ta reda på alla sådana ”skräckscenarion” och vad du kan göra för att undvika dem innan de är ett faktum så kommer du både att undvika dessa och känna dig säkrare i dig själv som biltvättare. Underskatta ingen av dessa fördelar för de är guld värda!
  • Att tänka på att många bilägare uppskattar snabbhet. Fast du absolut inte får slarva med tvätten bör du därför samtidigt, framför allt när du redan har lite erfarenhet av biltvätt, inte heller ta allt för lång tid på dig att tvätta en enda bil. Detta kommer nämligen inte bara att upplevas som jobbigt av kunden, det gör även att du kan tvätta färre bilar, vilket leder till mindre förtjänster för dig. Inte bra!