Meny Stäng

Vad tjänar jag på att använda en låneförmedlare?

låneförmedlare

De allra flesta kommer någon gång under livet behöva ta ett lån och en låneförmedlare gör det lättare. Det finns många olika anledningar för att söka ett lån och ibland kan det finnas fördelar att jämföra många olika långivare. Framför allt om du söker efter ett privatlån, som även kallas blancolån.

Genom att jämföra många olika kreditgivare går det att få bättre ränta och villkor. Det kan skilja mycket mellan kreditgivare, vilket gör att om du tar dig tiden att jämföra kan du spara mycket i omkostnader för lånet. Här kan du läsa allt om vad en låneförmedlare gör och hur du hittar bästa låneförmedlaren.

Varför anlita en låneförmedlare?

En låneförmedlare har tillgång till många olika långivare, från traditionella storbanker till mindre kreditgivare. Det gör att du får hjälp med att:

  • Jämföra många olika lån snabbt och enkelt. Du får direkt besked vilka som är beredda att låna ut pengar till dig.
  • Utifrån dina personliga förutsättningar kan du snabbt se vilka räntor och villkor du kan få. Det gör det lättare att hitta lägsta ränta men även vilka belopp som du kan bli beviljad.
  • När du använder en låneförmedlare görs en enda kreditupplysning. Jämför du själv 30 kreditgivare kan du få lika många kreditupplysningar registrerade, vilket kan sänka kreditvärdigheten.
  • Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något lån innan du skriver under avtalet. Du kan i lugn och ro bestämma dig om du vill ta ett lån eller vänta.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Det bästa är att hitta en låneförmedlare som har många samarbetspartners. Samtidigt har Sveriges bästa låneförmedlare ansökningsprocesser som är transparenta och enkla. Tänk på att oavsett låneförmedlare så kommer du behöva följa vissa steg. Vanligen är det dessa:

  • Du kommer få uppge vilket belopp du vill ansöka om och hur lång tid du behöver för att betala tillbaka.
  • Beroende på typ av lån du ansöker om kan du behöva uppge vad pengarna ska användas till.
  • Ska du ansöka om lån tillsammans med någon annan får du uppge medlåntagarens uppgifter.
  • Du får ange dina personuppgifter och kontaktuppgifter. Det kan även inkludera exempelvis bankkonto som lånet ska sättas in på.

jämföra lån

För att låneförmedlaren ska kunna jämföra lån behöver du i de allra flesta fall även signera med ett BankID. BankID används som säkerhetsåtgärd för att ingen ska kunna söka lån med någon annans personuppgifter.

Låneförmedlare ett bra alternativ vid lägre kreditvärdighet

Många traditionella banker och större kreditgivare har höga krav på kreditvärdighet. Det kan vara både att det ska finnas en fast inkomst och en viss säkerhet. Vid lägre kreditvärdighet kan det därför vara extra bra att använda en låneförmedlare. Framför allt för att kunna hitta lägsta räntan.

Om du saknar pågående skuld hos Kronofogden men har en betalningsanmärkning går det att få lån hos flera olika långivare. Däremot är det i regel till högre ränta och sämre villkor. Genom att använda en låneförmedlare är det smidigare att få svar på vilka kreditgivare som kan bevilja ett lån.

Ibland går det även att få hjälp att samla mindre och dyra krediter för att sänka sina månadskostnader. Tänk på att alltid räkna noga på att du kan betala tillbaka lånet, vid sämre kreditvärdighet kan villkoren för att betala tillbaka vara extra strikta.